فاخرترین اتفاقات در حوزه می افتد| باید به امور زیربنایی فرهنگ توجه کنیم
به گزارش خبرگزاری رسا، حجت الاسلام والمسلمین سید سعیدرضا عاملی در دیدار با رییس و مدیران دفتر تبلیغات اسلامی با بیان این که این دفتر از قدیم به عنوان نماد روشنفکری حوزه علمیه مطرح بوده است گفت: دفتر تبلیغات اسلامی علاوه بر تبلیغ، در حوزه های مختلف پژوهشی و عملیاتی دارای برنامه و اقدام است.
وی گفت: یک بحث کلی را با دستگاه ها شروع کرده ایم و اخیراً نامه ای به حدود 40 وزارتخانه و دستگاهی که به نوعی با شورای عالی انقلاب فرهنگی در حوزه علم و فرهنگ مرتبط می شوند، نوشتیم و با برخی وزرا به صورت تلفنی و حضوری صحبت کردیم که ما مسیر ورودی شورای عالی انقلاب فرهنگی را از حوزه اجرا به سیاستگذاری بکشیم.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با اشاره به این که اگر ما خودمان بخواهیم همه کارها را در دبیرخانه انجام دهیم زمانبر و پر هزینه است، اظهارداشت: خواهش من از دفتر تبلیغات اسلامی این است که در یک افق 5 ساله در حوزه تبلیغ و تحقیق مرتبط با توسعه فرهنگ اسلامی تبیین کند که چه سندهایی نیاز داریم، چه نهادهای جدیدی را باید تأسیس کنیم و چه آیین نامه ها و دستورالعمل های اجرایی را نیاز داریم و کدام یک از اسناد موجود مصوب شورای عالی انقلاب فرهنگی نیازمند بازنگری و اصلاح است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی اظهار داشت: اگر چه که یک سند جامع در مهندسی فرهنگی وجود دارد ولی نیاز داریم یک سند مستقل راجع به توسعه فرهنگ اسلامی داشته باشیم و علاوه بر شیوه کتابخانه ای و درون حوزوی، باید بیرون از حوزه به مسائل نگاه کنیم.
وی با بیان این که ما به مسائل فرهنگی خود به صورت گفتاری و رسانه ای نگاه می کنیم، افزود: خیلی از مسائل فرهنگی مربوط به سیره عملی ما است و محبت یک بنیان عظیم برای فهم است و اگر در گذشته مردم به سمت مساجد و علمای دینی می رفتند، به خاطر این بوده که محبت و درک متقابل را از او می دیدند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی با بیان این که شاخص حقوق اجتماعی در یک کشور اقلیت های دینی، اجتماعی و سیاسی هستند، تصریح کرد: اگر اقلیت ها احساس احترام کردند، ما موفق شدیم ولی اگر سیستمی داشتیم که اکثریت محترم بودند و بقیه مخالف باشند، نمی توانیم مسیر را جلو ببریم.
وی با بیان این که رعایت حقوق انسان بسیار مهم است، گفت: یکی از مسائلی که دفتر تبلیغات اسلامی می تواند ورود کند، بحث اخلاق حرفه ای و کدهای مسؤولیت اجتماعی است که می تواند پشتیبانی حقوقی و قانونی هم داشته باشد.
حجت الاسلام والمسلمین عاملی اظهار داشت: اگر فضایی در کشور داشته باشیم که رعایت حقوق و احترام مردم نشود، صد منبر هم برویم، اثر ندارد و گاهی اوقات اثر معکوس دارد؛ اکنون مردم، روحانیت و نظام را در یک ظرف می بینند، بنابراین باید به امور زیربنایی فرهنگ بیشتر توجه کنیم.
وی با بیان این که فاخرترین اتفاقات در حوزه افتاده و حوزه با حضور 120 ملیت در قم، شاید بتوان گفت بین المللی ترین شهر علمی جهان در حوزه دینی باشد، افزود: سند مهندسی فرهنگی نیاز به برنامه عمل دارد و شما در دفتر تبلیغات اسلامی ظرفیت سیاستگذاری برای عمل را دارید و می توانید از ظرفیت مشاوره حوزه علمیه هم استفاده کنید و این می تواند به ما کمک کند.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی تصریح کرد: مقام معظم رهبری برای شورای تخصصی حوزه دو شأن قائل هستند، یک شأن این است که بتواند امور مربوط به حوزه را تدوین کند و یک شأن هم این که بتواند در تمام حوزه های فرهنگ و علم ملاحظات دینی و اندیشه تفکر اسلامی را داشته باشد./1324/د101/ج